Сенатор Джон Маккейн закликав терміново прийняти Грузію і Молдову в НАТО

 Американський сенатор Джон Маккейн вважає, що на тлі кримської кризи, необхідно якомога швидше прийняти в НАТО Грузію і Молдову. Зокрема, за словами політика, прискорений шлях Грузії і Молдови в НАТО повинен стати одним з кроків Конгресу США у відповідь на дії Російської Федерації.

 Також не забув Джон Маккейн нагадати і про необхідність розміщення частин американської системи протиракетної оборони в Польщі та Чехії. Як відомо, питання розміщення американських систем ППО на території Польщі та Чехії є одним з найскладніших у відносинах Росії і США, оскільки в Москві вважають, що ці системи можуть бути направлені насправді проти них, а не країн-ізгоїв, як стверджують в Вашингтоні.

Related Post

 Тим часом нагадаємо, що багато українських депутатів також виступають за те, щоб Україна вступила в НАТО, вважаючи, що дана організація здатна надати необхідний вплив на Російську Федерацію і забезпечити безпеку України. Однак, як повідомляли представники Кабінету міністрів України, на даний момент питання вступу країни в НАТО не розглядається.

  За матеріалами: radiosvoboda.org

Leave a Comment