fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Суд Москви заочно заарештував Яроша

Московський суд постановив заарештувати Д. Яроша.

 Басманний суд Москви ухвалив рішення про заочний арешт лідера українського громадського руху "Правий сектор" Дмитра Яроша, повідомляє УНН з посиланням на російські ЗМІ.

Клопотання про арешт подав Слідчий комітет Росії, який порушив справу проти Д. Яроша за фактами закликів до тероризму – нібито Д. Ярош звернувся до лідера чеченських терористів Доку Умарова з проханням про підтримку.

Як повідомлялося, 8 березня, департамент інформації і друку МЗС Росії оприлюднив повідомлення, в якому вимагає від України та інших держав реакції на звернення лідера "Правого сектора" Д. Яроша, в якому "містяться прямі погрози на адресу Росії і громадян".

"У Росії ознайомилися із зверненням оголошеного в міжнародний розшук так званого головнокомандувача "Правого сектора" Д. Яроша, який, судячи з усього, впливає зараз на  зовнішньополітичний курс України. У цьому зверненні містяться прямі погрози на адресу Росії і наших громадян", – йдеться в документі.

"Очікуємо чіткої і однозначної реакції Верховної Ради України, а також зарубіжних держав на подібного роду "звернення", – підкреслили в російському МЗС.

Нагадаємо, 8 березня Дмитро Ярош під час брифінгу підтвердив намір взяти участь у виборах президента України 25 травня поточного року. За словами лідера "ПС", відповідне рішення ухвалила політрада руху. "Ми вирішили, що "Правий сектор" повинен бути представлений в політичному полі. Ми будемо брати участь у політичному житті. Так, я буду брати участь у президентських виборах", – сказав Д. Ярош.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Говорячи про вибори в Києві, він додав, що "Майдан має висунути єдиного кандидата на посаду мера столиці".

Нагадаємо, 7 березня про те, що Д. Ярош балотуватиметься в президенти України, "тому Правий сектор – революціонери і залишаються в авангарді революції, але воювати революційними методами вже немає сенсу", зазначив заступник керівника "ПС" Андрій Тарасенко.

" Перезавантаження влади не відбулося і зміни системи влади також. Тому наша боротьба переходить у політичну фазу. Саме тому ми йдемо в політику, щоб політичними методами зробити набагато більше. Але ми не виключаємо й силового варіанту і готуємося до відбиття зовнішньої агресії. Тому продовження боротьби буде в двох напрямках – силовому і політичному", – сказав він.

"Ми готуємо з’їзд партії Правий сектор і будемо йти на вибори, на вибори до Київради, і також президентські. Дмитро Ярош балотуватиметься в президенти України", – зазначив А. Тарасенко.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Раніше УНН повідомляв, що Басманний суд Москви розгляне клопотання російських слідчих про арешт лідера українського руху "Правий сектор" Дмитра Яроша. Як відомо, раніше Головне слідче управління російського Слідчого комітету порушило кримінальну справу проти Д. Яроша, запідозривши його в закликах до здійснення терористичної діяльності, і оголосило його в міжнародний розшук.

Довідка: Дмитро Анатолійович Ярош народився 30 вересня 1971 р. Дніпродзержинську – український громадський діяч. Є одним з лідерів правого сектора. Активний учасник українського правого руху. Так, в червні 1994 р. став членом-засновником "Тризуба" ім. С. Бандери. Керував Каменським взводом, Січеславським обласним загоном, Дніпровським куренем, Наддніпрянським кошем. З 1996 по 1999 роки – голова Центрального Проводу Всеукраїнської організації "Тризуб" ім. Степана Бандери. З серпня 1999 по 2002 член Центрального Проводу, відповідальний за діяльність організаційних структур на Наддніпрянщині, і куратор зовнішньополітичного відрізка діяльності Організації. З 2002 р. головний інспектор Всеукраїнської організації "Тризуб" ім. Степана Бандери, член Центрального Проводу. З січня 2005 р. виконував обов’язки голови Центрального Проводу. 14 серпня 2007 року на VI Надзвичайному Великому Зборі Всеукраїнської організації "Тризуб " ім. Степана Бандери затверджений головою Центрального Проводу.

Джерело: УНН

Читайте також: