fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

РФ перешкоджає роботі місії ОБСЄ в Криму – Рефат Чубаров

Блокуючи небо над Сімферополем, РФ перешкоджає роботі місії ОБСЄ в АРК – Чубаров.

  Блокування РФ авіапростору над Автономною Республікою Крим (АРК ) і, в першу чергу, аеропорту "Сімферополь " перешкоджає роботі місії ОБСЄ в автономії, зазначив глава Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров.

Оцінюючи ситуацію в АРК напередодні призначеного Верховною Радою АРК на 16 березня референдуму про статус автономії в ефірі одного з українських телеканалів, Р. Чубаров піддав гострій критиці дії РФ, що готує проведення референдуму на фактично повністю окупованій на сьогоднішній день території.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

При цьому, підкреслив глава Меджлісу, РФ всіляко перешкоджає роботі в АРК місії ОБСЄ: небо над Кримом "закрито", щоб перешкодити запланованому на середу візиту в автономію Верховного комісара ОБСЄ у справах нацменшин.

Верифікаційна місія ОБСЄ у складі 40 спостерігачів з 21 країни ОБСЄ перебуває в Україні з 5 до 12 березня. Програма перебування місії в Україні передбачає відвідування військових об’єктів ЗСУ та ЧФ РФ на території АРК.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За цей час спостерігачі від ОБСЄ чотири рази намагалися потрапити на територію АР, але їм перешкоджали озброєні особи.

Раніше представник самопроголошеного уряду автономії Рустам Теміргалієв заявив, що кримським підрозділом "Украероруху" – "Кримаерорух" управляє Рада міністрів АРК.

В "Кримаерорусі" ситуацію з блокуванням повітряного простору над АРК не коментують.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: