fbpx
Право

Lenta.ru загрожує скасування ліцензії ЗМІ за розміщення інтерв’ю з прихильником Яроша

"Ленте.ру" винесено попередження за розміщення інтерв’ю з прихильником Яроша – Роскомнагляд.

 Роскомнагляд виніс попередження порталу "Lenta.ru", який опублікував інтерв’ю з активістом українського "Правого сектора", що містить посилання на матеріал лідера руху Дмитра Яроша.

"Попередження винесене за розміщення матеріалу екстремістського характеру", – повідомили "Інтерфаксу" у прес-службі Роскомнагляду.

У прес-службі відомства зазначили, що 12 березня цього року Роскомнагляд направив на адресу засновника і редакції електронного періодичного видання "Lenta.ru" письмове попередження про неприпустимість порушення вимог російського законодавства.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У Роскомнагляді вказали, що 10 березня видання опублікувало інтерв’ю Іллі Азара з лідером київського відділення української націоналістичної організації "Правий сектор" Андрієм Тарасенком "Ми – не збройні сили".

"Інтерв’ю також містить посилання на матеріал "Дмитро Ярош: "Рано чи пізно, але ми приречені воювати з Московською імперією", – сказали в Роскомнагляді.

"У текстах зазначених матеріалів містяться висловлювання, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі. Публікація націоналістичних закликів лідерів неформального екстремісткого угруповання, один з яких оголошений російськими правоохоронними органами в міжнародний розшук, порушує ряд положень російських законів – "Про протидію екстремістській діяльності", "Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації", "Про засоби масової інформації", – підкреслили в Роскомнагляді.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Відповідно до законодавства РФ "Про засоби масової інформації" два письмових попередження наглядового органу, отримані ЗМІ протягом 12 місяців, є підставою для позовної заяви до суду про припинення дії свідоцтва про реєстрацію засобу масової інформації.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: