Єврокомісія знизила митні мита на українські товари

Європейська комісія у вівторок прийняла рішення про зниження митних зборів на українські товари і передала його на остаточне затвердження до Ради Євросоюзу та Європарламенту. Як пояснив на прес-конференції президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, суть прийнятого рішення полягає в тому, щоб почати в односторонньому порядку зменшувати митні мита ЄС на товари, вироблені в Україні, не чекаючи підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі. Такі заходи, уточнив Жозе Мануель Баррозу, тимчасові і діятимуть до 1 листопада 2014 року.

 Єврокомісар з питань торгівлі Карел де Гюхт вважає, що рішенням про зниження митних зборів на українські товари, Європейська комісія показала, що вона стоїть пліч-о-пліч з народом України.

Related Post

 «Я хотів би закликати Європейський парламент та Раду ЄС прискорити процес затвердження, щоб зниження мит могло початися вже в червні», – додав він.

 Якщо рішення буде затверджено на найвищому рівні, то українські експортери на зниженні митних зборів зможуть виграти близько 500 млн євро. Найбільше від цього рішення виграють українські аграрії.

Leave a Comment