fbpx
Економіка

Єврокомісія знизила митні мита на українські товари

Європейська комісія у вівторок прийняла рішення про зниження митних зборів на українські товари і передала його на остаточне затвердження до Ради Євросоюзу та Європарламенту. Як пояснив на прес-конференції президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, суть прийнятого рішення полягає в тому, щоб почати в односторонньому порядку зменшувати митні мита ЄС на товари, вироблені в Україні, не чекаючи підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі. Такі заходи, уточнив Жозе Мануель Баррозу, тимчасові і діятимуть до 1 листопада 2014 року.

 Єврокомісар з питань торгівлі Карел де Гюхт вважає, що рішенням про зниження митних зборів на українські товари, Європейська комісія показала, що вона стоїть пліч-о-пліч з народом України.

 «Я хотів би закликати Європейський парламент та Раду ЄС прискорити процес затвердження, щоб зниження мит могло початися вже в червні», – додав він.

 Якщо рішення буде затверджено на найвищому рівні, то українські експортери на зниженні митних зборів зможуть виграти близько 500 млн євро. Найбільше від цього рішення виграють українські аграрії.

Читайте також: