fbpx
Політика

Міліцію перейменують в поліцію та реформуватимуть, – перший віце-прем’єр Віталій Ярема

Протягом останніх років від представників української влади неодноразово можна було чути заяви про необхідність реформування міністерства внутрішніх справ. Про зміни у правоохоронній системі звучать слова і від сьогоднішньої влади.

 Так, сьогодні, 11 березня, віце-прем’єр Віталій Ярема повідомив, що уряд має намір міліцію перейменувати на поліцію і провести серйозне реформування правоохоронних органів. «У наших планах не просто заміна назви "міліція" на "поліція", а глибоке системне реформування всієї системи правоохоронних органів та відновлення довіри громадян до них», – заявив Віталій Ярема під час зустрічі з Саймоном Смітом – послом Великобританії в Україні.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Перший віце-прем’єр зазначив, що лише «каральних методів» недостатньо для того, щоб стабілізувати ситуацію в Україні і відновити довіру до влади. «Ми активно працюємо над проведенням системних економічних реформ, займаємося налагодженням роботи бізнесу, боротьбою з корупцією», – підкреслив Віталій Ярема.

 Повідомляється, що були досягнуті певні домовленості про експертну допомогу Україні з боку Великої Британії в питанні проведення реформ правоохоронної системи.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 Нагадаємо, що сьогодні в українських ЗМІ наводилася заява міністра фінансів України Олександра Шлапака, який повідомив, що «підготовлені відповідні рішення, і ми розраховуємо на підтримку парламенту щодо скорочення витрат на такі структури, як міліція, СБУ і прокуратура». При цьому Олександр Шлапак зазначив, що «армія фінансується повністю відповідно до бюджетного розпису».

За матеріалами: Кorrespondent.net

Читайте також: