fbpx
Економіка

Арсеній Яценюк: “Дефіцит держбюджету в 2014 році буде скорочений у два рази”

 Уряд України заявив про свої наміри скоротити в два рази дефіцит державного бюджету в поточному році. Нагадаємо, що граничний розмір держбюджету в даний момент закріплений на рівні 71,56 мільярда гривень. Про це сьогодні, 11 березня, заявив глава українського уряду Арсеній Яценюк.

 «До Верховної Ради України буде внесено закон про секвестр бюджету на поточний рік. Дані зміни будуть мати на увазі дворазове скорочення дефіциту. В даний момент всі макроекономічні показники, а також всі доходи державного бюджету, які були сформовані урядом Януковича-Азарова, просто-напросто є надутими. Більш того, вони не можуть бути виконані», – прокоментував ситуацію прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

 Крім цього глава українського уряду додав, що в найближчому майбутньому Україну чекає досить складний період пониження соціальних стандартів, а також стиснення витрат. На думку Арсенія Яценюка, саме такі заходи дадуть можливість в середньостроковій перспективі поставити країну на шлях економічного зростання.

Читайте також: