fbpx
Політика

Чуркін зажадав винести на обговорення РБ ООН тему стрільби снайперів в Києві

Постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін заявив у суботу, що ініціював в Радбезі ООН тему стрільби снайперів в Україні і закликав до проведення розслідування.

 «Я вже підняв цю тему, привернув увагу колег до цього транскрипту, який з’явився в Інтернеті, і підкреслив, як і передбачено в угоді від 21 лютого, яку деякі зараз намагаються "забути", необхідність провести розслідування тих подій, які привели до силової зміни влади в Києві. Особливо проявів насильства. Таке розслідування необхідне, будемо продовжувати говорити про це, у тому числі в Радбезі ООН», – заявив Віталій Чуркін.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Він зазначив, що в Раді Безпеки більшість незахідних членів тримаються поки дуже обережно, проте, за словами Чуркіна, «моральну підтримку нам надає делегація Китаю».

 У суботу міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров також зазначив, що розслідування вбивств снайперами в Києві не вдасться «покласти під килим», і він докладе всіх зусиль, щоб цією справою займалася ОБСЄ. МЗС Росії, діючи наполегливо, вирішив звернутися до ОБСЄ та ряду інших міжнародних структур з документальними свідченнями про злочини, вчинені на Майдані і в цілому в Україні.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

 Напередодні Євросоюз офіційно заявив, що теж виступає за розслідування злочинів, скоєних у Києві.

Читайте також: