fbpx
Новини світу

Загрози і санкції не можуть заборонити Росії підтримувати російськомовних громадян, – Валентина Матвієнко

У п’ятницю, 7 березня, відбулася зустріч спікера Ради Федерації Росії Валентини Матвієнко та голови кримського парламенту Володимира Константинова. Після цієї зустрічі, Валентина Матвієнко заявила, що загрози і санкції не можуть заборонити Російській Федерації підтримувати російськомовних громадян. За її словами, «це наша історична місія». Спікер Радфеда також зазначила, що Росія «мирна країна», яка хоче співпрацювати з країнами Європейського союзу і з Сполученими Штатами. «Треба відкинути мову погроз і налагоджувати взаєморозуміння, незважаючи на наявні розбіжності», – так вважає Валентина Матвієнко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Говорячи про нинішній уряд України, російський політик зазначила, що цей уряд «не має загальнонаціонального мандату». З легітимно обраною народом владою, як заявила Валентина Матвієнко, Росія зацікавлена ​​у співпраці. «Ми впевнені – ніколи не буде війни між нашими братніми народами», – підкреслила Валентина Матвієнко, висловивши впевненість, що влада Криму зробить все можливе для проведення референдуму з визначення статусу АРК максимально прозоро і чисто.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Крім того, Валентина Матвієнко звернула увагу, що підтримка неонацистських і ксенофобських настроїв в одній з європейських країн є неприпустимою.

 У свою чергу, глава кримського парламенту Володимир Константинов розповів, що в ході референдуму кримчанам буде запропоновано відповісти на два питання: увійти до складу Російської Федерації і отримати гарантії безпеки або ж залишитися у складі України на підставі положень Конституції 1992 року.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: