fbpx
Новини світу

ФМС назвав цифри російських ЗМІ про біженців з України неправдивими

У Федеральній міграційній службі Російської Федерації підкоригували повідомлення ряду російських державних ЗМІ про те, що з України масово тікають українці і отримують паспорти Російської Федерації. Про корективи сьогодні, 7 березня, заявив заступник глави міграційної служби Анатолій Фоменко під час засідання комісії, яка веде моніторинг ситуації в Україні. Про це повідомляє «Российская газета».

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 «З початку поточного року до органів Федеральної міграційної служби Росії за статусом біженця звернулися 82 громадянини України. Ті дані, згідно з якими 143 тисячі українців за останні два тижні стали біженцями, не є правдивими. Ці люди просто в’їхали на територію Російської Федерації, тут про статус біженця не йдеться», – прокоментував ситуацію Анатолій Фоменко.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Варто відзначити, що в Російській Федерації створена ціла процедура визнання іноземного громадянина біженцем. Така людина в російські органи влади повинна подати відповідне клопотання, після чого вирішуються варіанти з її тимчасовим розміщенням.

Читайте також: