fbpx
Політика

Лінас Лінкявічюс: “Влада Криму досить специфічна”

Військові спостерігачі Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) не змогли потрапити до Криму. Про це сьогодні, 5 березня, заявив глава литовського зовнішньополітичного відомства Лінас Лінкявічюс.

 За даними литовського міністра, Литва братиме участь у місіях ОБСЄ на території України. Щодо військової місії, то в неї Литва направила двох офіцерів. Також вже вибраний дипломат, який візьме участь у цивільній місії організації.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 Глава литовського зовнішньополітичного відомства висловив сподівання, що цивільні спостерігачі таки зможуть потрапити до Криму.

 «Ми дуже хочемо, щоб цивільних спостерігачів пустили до Криму. Але в ситуації, що склалася нічого не можна гарантувати, так як в Криму зараз специфічне керівництво, яке не бажає йти на контакт з іншими організаціями. Будемо сподіватися, що ми зможемо їх переконати», – сказав Лінкявічюс, коментуючи ситуацію, що склалася.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 Лінас Лінкявічюс підкреслив, що зараз мета місій ОБСЄ – переконати Російську Федерацію в проведенні переговорів з новою українською владою.

Читайте також: