fbpx
Футбол

«Севастополь» і «Таврія» можуть бути прийняті в чемпіонат Росії з футболу?

У понеділок, 3 березня, в російських ЗМІ з’явилася інформація про те, що Роман Худяков, який представляє в Державній Думі РФ фракцію ЛДПР, звернувся до президента РФС Миколи Толстих. Російський футбольний союз просять розглянути можливість приєднання до чемпіонату Росії з футболу команд з Криму.

 «Прошу розглянути можливість участі двох футбольних команд української ліги – «Таврія» (Сімферополь) та ФК «Севастополь» в чемпіонаті Росії з футболу. Не варто дозволяти зруйнувати дружній спортивний союз між нашими країнами через обставини, що склалися», – наводиться в ЗМІ звернення представника ЛДПР до глави РФС.

 Про ідею приєднання команд з Криму до чемпіонату Росії свою думку висловили відомі у футбольному світі люди. Так, за словами Микити Симоняна, який займає посаду першого віце-президента РФС, участь українських команд у російському чемпіонаті викликає ряд питань і такі рішення повинні прийматися за участю міжнародних організацій. «Для того щоб таке сталося, українським гравцям цих двох клубів доведеться приймати російське громадянство, щоб не було питань з російським лімітом на легіонерів… Сам я проти таких нововведень», – наводять ЗМІ слова Микити Симоняна.

 А генеральний секретар РФС Анатолій Воробйов зазначив, що звернення депутата Державної Думи Романа Худякова поки що отримано не було. «Подібна ситуація, наскільки я пам’ятаю, вже була, коли в схожому становищі опинилася Абхазія. Але, оскільки ФІФА та УЄФА розглядають тільки суб’єктів міжнародного права як членів, зараз про це говорити поки недоречно. Це нереально», – підкреслив Анатолій Воробйов.

 За матеріалами: sport.ua, terrikon.com

Читайте також: