fbpx
Політика

«Російські війська в Криму “протвережують українських радикалів”», – Лавров

Глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров прокоментував ситуацію в Криму. За його словами, в даний час офіційна Москва отримує інформацію про підготовку різних провокацій проти російського Чорноморського флоту РФ. Слова російського дипломата передає РИА Новости.

«Надходить інформація про підготовку різних провокацій, в тому числі і проти Чорноморського флоту Росії, який перебуває на території України», – сказав Лавров. Про це глава МЗС РФ заявив на засіданні в Женеві.

За словами Лаврова, «законно обрана влада АР Крим» раніше звернулася до Володимира Путіна, попросивши президента Російської Федерації «посприяти». На думку Сергія Лаврова, таке прохання «у повній відповідності до законодавства Росії» незабаром схвалили в Раді Федерації.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

«Рада Федерації підтримала дане звернення президента, яке, як ми сподіваємося, протверезить радикалів в Україні», – пояснив глава МЗС РФ.

Сергій Лавров зазначив, що в даний момент  йдеться про захист громадян Російської Федерації і співвітчизників. За його словами, зараз  йдеться і про захист найголовнішого права людей – права на життя.

На засіданні в Женеві Сергій Лавров різко звернувся до представників Заходу. За словами глави МЗС РФ, саме Захід «винен в серйозному загостренні ситуації в Україні».

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

«Ті, хто намагаються трактувати нинішню ситуацію в Україні мало не як деяку агресію, загрожують Росії всілякими санкціями і бойкотами – це наші партнери, які наполегливо і послідовно заохочували близькі їм політичні сили до ультиматумів і відмов від діалогів», – сказав Лавров.

За його словами, саме західні країни «заохочували ігнорування сходу і півдня України».

Після цього у Лаврова поцікавилися, чому російські війська протягом декількох днів «окупують територію Криму».

 Таке питання Сергій Лавров не прокоментував.

Читайте також: