fbpx
Міжнародна економіка

“Росія не надасть Україні знижку на наступний квартал”, – Яценюк

 Яценюк виключив можливість отримання Україною знижки на російський газ у другому кварталі.

 Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк виключив можливість отримання Україною знижки на імпортований з Росії газ у другому кварталі 2014 року, проте Україна знайде можливість виплатити борг за вже спожите паливо. Про це він заявив після засідання Європейської бізнес -асоціації.

"Росія не надасть Україні знижку на наступний квартал", – сказав Яценюк.

При цьому Яценюк не виключив, що Росія опрацьовує можливість повного відключення України від постачань газу.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

«Напевно вони і це питання опрацьовують», – сказав Яценюк, відповідаючи на питання про те, чи відключить Росія газ Україні. «Але ми зі свого боку розгорнемо кран в інший бік», – додав прем’єр.

Він зазначив, що Росія не має права порушувати вже підписані домовленості навіть за умови наявності боргу за спожите паливо.

«Ми знайдемо фінансові ресурси виплатити борг. Росія повинна поставляти газ в Україну, Росія не може використовувати газ як зброю. Ми хочемо вільних і рівних відносин з Росією», – сказав глава уряду.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Як повідомляв УНІАН, раніше в «Газпромі» відзначали, що прострочена заборгованість України за постачання російського газу становить 1,549 млрд дол, при такому рівні боргу та оплати країна може не зберегти чинну знижку на газ.

Джерело: УНІАН

Читайте також: