fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

УПЦ МП звинуватила Росію в порушенні біблійних заповідей

Українська православна церква Московського патріархату звинуватила російську владу в порушенні біблійних заповідей. Відповідну заяву прес-секретар УПЦ МП Георгій Коваленко зробив в ефірі каналу «Громадьске ТВ».

Згідно зі словами Георгія Коваленка, більшість інформації про події в Україні, яка озвучується в ефірі центральних телеканалів Росії – брехня, як і все те, що звучало на прес -конференції колишнього президента України Віктора Януковича в Ростові-на-Дону. Прес-секретар УПЦ МП вказав на те, що це пряме порушення біблійної заповіді «не бреши». У Старому Завіті дана заповідь звучить як «Не свідчи неправдиво на ближнього твого». Георгій Коваленко також зазначив, що, вводячи на територію України війська, Російська Федерація порушує заповіді «не бажай дому ближнього твого»  і «не убий».

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

«Жодної політичної заяви патріарха Кирила ми не сприймемо, якщо їм буде схвалена агресія Російської Федерації», – заявив представник УПЦ МП, підкресливши, що всі священики є українськими громадянами і зберігатимуть вірність своїй країні.

1 березня 2014 року митрополит Буковинський і Чернівецький Онуфрій направив відкритий лист до патріарха Кирила з проханням «не допустити кровопролиття в Україні». «Прошу Вас підняти свій голос про збереження цілісності території Української держави», – йдеться в листі до глави Російської православної церкви.

Офіційної відповіді від патріарха Кирила на даний момент поки не послідувало. Проте глава синодального Відділу по взаєминах Церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін 1 березня повідомив, що «російський народ – поділена нація на своїй історичній території, яка має право на возз’єднання в єдиному державному тілі». Всеволод Чаплін також висловив сподівання, що «місія воїнів Росії по захисту самобутності і свободи російськомовного населення України і самого їхнього життя не зустріне запеклого опору, який призведе до великомасштабних зіткнень». «Ніхто не хоче пролиття крові і поглиблення тих поділів, які вже є серед православних людей на просторі історичної Русі», – підсумував представник РПЦ.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

Відзначимо, 1 березня президент Російської Федерації Володимир Путін отримав від Ради Федерації дозвіл на використання російських військ на українській території.

Читайте також: