fbpx
Політика

Рінат Ахметов виступає за збереження цілісності України

Відомий в Україні бізнесмен Рінат Ахметов закликав українців до об’єднання. У заяві Ахметова, яке засоби масової інформації наводять в неділю, 2 березня, президент холдингу СКМ зазначив наступне: «Я відповідально заявляю, що група СКМ, яка сьогодні налічує 300 тисяч осіб і представляє Україну від заходу до сходу, від півночі до півдня, зробить все можливе для збереження цілісності нашої країни». Крім того, бізнесмен звернувся до представників влади та українських політиків, підкресливши, що необхідно зробити все можливе, щоб забезпечити територіальний суверенітет. На думку Ріната Ахметова, в Україні повинні дотримуватися права і свободи громадян.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Політична напруженість всередині країни, як вважає глава СКМ, може перерости в затяжний конфлікт і згодом зруйнувати цілісність України. Коментуючи те, що відбувається в Україні, Рінат Ахметов відзначив, що «застосування сили і неправомірні дії ззовні неприпустимі». При цьому бізнесмен висловив переконання, що «у кризи може бути тільки одне рішення – мирне. Важливо зберігати холодну голову, не піддаватися на провокації і приймати обдумані, зважені рішення. Наша сила – в згуртованості бізнесу, влади і суспільства».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Рінат Ахметов звернувся до українських підприємницьких кіл, а також до ділових партнерів українського бізнесу, закликавши їх «об’єднати зусилля і сприяти мирному врегулюванню, не шкодуючи ніяких матеріальних ресурсів».

За матеріалами: Кorrespondent.net

Читайте також: