fbpx
Новини світу

Кораблі ЧФ України залишаються в Севастополі

Міноборони спростовує інформацію про вихід кораблів ЧФ України з Севастополя.

  Повідомлення про “вихід кораблів Чорноморського флоту України” з Севастополя – дезінформація іноземних спецслужб. Таку оцінку дали інформації, що з"явилася у ЗМІ, у Міністерстві оборони України, передає УНН.

 Сьогодні, 2 березня, деякі іноземні засоби масової інформації поширили повідомлення про нібито залишення 10 кораблями Військово-Морських Сил ЗС України своєї бази у Севастополі та перехід більшості військовослужбовців військових частин Збройних Сил України, дислокованих у Криму, на бік влади автономії. Управління преси та інформації Міністерства оборони України офіційно заявляє, що дана інформація не відповідає дійсності та є провокацією, підготовленою “фахівцями” іноземних спецслужб для дестабілізації обстановки на території Автономної Республіки Крим.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Насамперед, Міністерство оборони України інформує, що згаданого у поширених повідомленнях поняття “Чорноморський флот України” не існує. Усі кораблі Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які перебувають у своїй головній базі у Севастополі, не полишали Севастопольської бухти. Особовий склад дислокованих на території Криму військових частин Збройних Сил України, заблокованих озброєними особами, зберігає спокій і намагається шляхом переговорів не допустити кровопролиття.

 Вимоги скласти зброю військовослужбовці Збройних Сил України виконувати відмовляються. Зокрема, сьогодні, 2 березня, українські військовослужбовці запобігли вивезенню зброї з території дислокованого у Севастополі 191-го навчального загону ВМС ЗС України – моряки заблокували виїзд із частини бронетранспортером БТР-80. Офіцери ВМС ЗС України стали живим щитом навколо бронетранспортера і не дали відбуксирувати його в бік. Незважаючи на те, що прибулі на територію української військової частини озброєні особи двічі стріляли з автомата у повітря, українські військовослужбовці не відступили і не піддалися на провокацію силового сценарію.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Таким чином, вдалося досягти компромісу: прибулі залишили територію військової частини, а КамАЗ зі зброєю в супроводі українських військовослужбовців був відправлений на 174-ту базу зберігання ВМС ЗС України. Управління преси та інформації Міністерства оборони України вкотре наголошує, що території військових частин Збройних Сил України у Криму знаходяться під контролем українських військовослужбовців.

 Джерело: УНН

Читайте також: