fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Пшонку хочуть посадити за бійку в аеропорту

Колишньому генеральному прокурору України Віктору Пшонці загрожує до шести років в’язниці за опір співробітникам прикордонної служби. Таку інформацію повідомляє ТСН.

Варто відзначити, що 22 лютого 2014 року Віктор Пшонка разом з виконуючим обов’язки міністра доходів і зборів Олександром Клименком і трьома охоронцями спробували зареєструватися на рейс в аеропорту Донецька. Втім, працівники прикордонної служби України спробували перешкодити Пшонці та Клименку вилетіти з країни.

В результаті цього почалася бійка. Під час бійки працівники прикордонної служби зробили два попереджувальні постріли. Після цього Клименко і Пшонка зникли в невідомому напрямку з донецького аеропорту.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Як стало відомо, за фактом бійки за участю Пшонки та Клименка були порушені кримінальні справи. У МВС України запевнили, що не збираються притягати до відповідальності прикордонників, які почали стрілянину в аеропорту Донецька.

«Саме опір і став приводом для того, що прикордонники законно застосували зброю», – заявив керівник МВС України в місті Донецьку Максим Кириндясов.

Крім того, 23 лютого 2014 в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков сказав, що місцезнаходження Пшонки та Клименка в даний момент невідоме. За інформацією Авакова, колишньому віце-спікеру Верховної Ради України Ігорю Калєтніку вдалося покинути Україну. Глава МВС повідомив, що Калєтнік вирушив до Москви. Він пояснив, що у прикордонної служби аеропорту Донецька не було підстав, щоб затримувати Калєтніка: у колишнього віце-спікера були «на руках» всі документи, а також на нього поширюється депутатська недоторканність.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Додамо, що прикордонники не дали виїхати з України і колишньому міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку. Втім, зараз правоохоронцям невідомо точне місце розташування попередника Авакова.

Читайте також: