fbpx
Міжнародна економіка

Білоруська продукція може замінити українську на ринку РФ – Микола Федоров

У випадку проблем у АПК України його агропродукцію на ринку РФ може замінити білоруська – Федоров.

 Міністр сільського господарства РФ Микола Федоров вважає, що у разі скорочення поставок агропродукції з України звільнену нішу на ринку може зайняти продукція з Білорусії.

"Нам і білоруси можуть додати додаткові поставки сільгосппродукції, причому якості, звичної для смаку російських споживачів, як і української продукції", – заявив М. Федоров журналістам після закінчення спільного засідання колегій Мінсільгоспу РФ і Мінсільгосппроду Білорусії в середу в Москві.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Як вважає міністр, можливе скорочення поставок української продукції для російського ринку не буде помітно. "У нас величезна черга бажаючих компенсувати і зайти в будь-яку нішу, в будь-яку лазівку, яка звільняється", – сказав він.

Міністр зазначив, що за останні роки обсяг поставок української продукції на російський ринок досить значний і наближається до $ 3 млрд. І можливе скорочення цього показника для українських селян "буде чутливим" у разі, якщо будуть складнощі в проведенні весняно-польових робіт, а також якщо будуть проблеми, пов’язані з ветеринарними та фітосанітарними вимогами.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

В цілому ж, зазначив міністр, у нього "і по-людськи, і за посадою викликають великий жаль ті випробування, які сьогодні переживають українські селяни".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: