fbpx
Економіка

Звітність в електронному вигляді

  Застосування комп’ютерних технологій у повсякденному житті відповідає сучасним вимогам розвитку суспільства. Зручність, оперативність, економічність – саме такі критерії закладено в основу подання податкової звітності в електронному вигляді. Адже платники податків, які обрали дистанційний спосіб подання звітності, отримують значну економію робочого часу та коштів на придбання бланків звітних документів, можливість оперативного оновлення форматів подання документів в електронному вигляді телекомунікаційними каналами зв’язку та гарантію автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок та описок.

 Створення податкового документа в електронному вигляді здійснюється відповідно до затвердженого формату (стандарту) за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення з обов’язковим накладанням електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) посадових осіб платника податків.

 Послуги ЕЦП для електронної звітності можна отримати в акредитованих центрах сертифікації ключів, з якими Міндоходів України укладено договір для подання податкової звітності платниками податків із застосуванням електронного цифрового підпису.

 З 1 січня 2014 року розпочалась кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2013 році. Громадяни мають змогу подавати декларацію про майновий стан і доходи не тільки завітавши до територіальних органів Міндоходів, а й скориставшись послугою, яка розміщена на веб-порталі Міндоходів, в режимі on-line заповнити таку декларацію і за умови наявності електронних ключів, подати її в електронному форматі.

 З інформацією щодо подання звітності в електронній формі ви маєте змогу ознайомитись на офіційному веб-порталі Міндоходів: www. minrd.gov.ua в рубриці «Електронна звітність».

  За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів в Донецькій області

Читайте також: