fbpx
Економіка

Заповнюйте вірно реквізит «Призначення платежу» платіжних документів

  На заміну раніше діючого Порядку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 07.07.2012 р. № 817 Міндоходів України наказом від 22.10.2013 р. № 609 затвердило новий «Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» (далі – Порядок).

 При заповненні платіжних документів на переказ коштів у разі сплати бюджетних платежів необхідно по-новому заповнювати поле «Призначення платежу» № 3. Раніше у ньому вказувалися реквізити лише в разі сплати зобов’язань за третіх осіб. Відтепер в полі № 3 вказується один з власних реквізитів платника податку, який здійснює перерахування платежів.

 У разі здійснення платником податків – юридичною особою сплати за відокремлений підрозділ друкується код за ЄДРПОУ відокремленого підрозділу, за який здійснюється така сплата.

 При самостійній сплаті платником податку нарахованих бюджетних платежів або за актами перевірок – поля № 5, № 6, № 7 не заповнюються.

 У п. 3 Порядку наведені приклади заповнення поля «Призначення платежу». Сплата за кожним видом платежу та за кожним кодом виду сплати має оформлятися окремим документом на переказ. При заповненні полів не допускаються пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками.

 Новий Порядок доповнено позиціями щодо сплати ЄСВ та митних платежів. До списку кодів видів сплати додано нові коди, що застосовуються при сплаті грошових зобов’язань, визначених за результатами перевірок, за митними платежами, при погашенні сум податкового боргу, при надходженні коштів від платників податків, щодо яких порушено справу про банкрутство.

 У разі заповнення поля «Призначення платежу» з порушенням вимог, визначених у цьому Порядку, документ на переказ береться до виконання. При цьому вважається, що платник податків сплачує грошове зобов’язання (код виду сплати "101").

  За матеріалами: ДПІ у Київському районі м. Донецька ГУ Міндоходів в Донецькій області

Читайте також: