fbpx
Політика

Україна ще може приєднатися до ЄС – член Єврокомісії

Член Єврокомісії не виключає приєднання України до ЄС у разі виконання низки вимог.

  Україна в майбутньому може отримати можливість приєднатися до ЄС, заявив член Єврокомісії з економічних питань Оллі Рен.

"Ми знаходимося на історичному роздоріжжі, і Європа повинна відповідати цьому моменту і бути здатною дати Україні можливість приєднатися (до ЄС – ІФ) в середньостроковій або довгостроковій перспективі, якщо Київ буде відповідати умовам вступу", – сказав О. Рен в Сіднеї, де проходить зустріч міністрів фінансів країн G20.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

За даними британської газети "Гардіан", О. Рен також відзначив, що ЄС готовий надати значну фінансову підтримку Україні після того, як там буде сформований новий уряд.

"Ми готові брати участь у наданні Україні значної фінансової допомоги після того, як буде досягнуто політичне рішення, засноване на принципах демократії, і після формування нового уряду, який буде серйозно налаштований на проведення інституційних та економічних реформ", – сказав єврокомісар.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

"Гардіан" відзначає, що О. Рен став першим високопоставленим представником ЄС, який з моменту початку кризи в Україні в листопаді минулого року безпосередньо сказав про можливість її вступу до Євросоюзу.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: