fbpx
Політика

У позиції деяких країн Заходу проглядається не турбота про долю України, а односторонній геополітичний розрахунок, – заява МЗС РФ

Реакція Російської Федерації на події, що відбуваються в Україні, завжди цікава, адже ні для кого не є секретом, що частина жителів України, особливо в східних областях і в Криму, симпатизують сусідній державі. У ЗМІ наводиться заява МЗС Росії, опублікована на офіційному сайті відомства, і в ній зазначено, що «…в позиції деяких наших західних партнерів проглядається не турбота про долю України, а односторонній геополітичний розрахунок».

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Крім того, в російському зовнішньополітичному відомстві звертають увагу, що «не чути принципових оцінок злочинних дій екстремістів, включаючи їх неонацистські та антисемітські прояви».

 В останні дні український парламент прийняв ряд важливих для держави рішень. У МЗС РФ висловили свою думку з цього питання, заявивши, що «викликають глибоку заклопотаність з точки зору легітимності дії у Верховній раді України». При цьому в російському зовнішньополітичному відомстві закликали всіх причетних до кризи в Україні «проявити максимальну відповідальність і не допустити подальшої деградації ситуації, повернути її в правове русло, жорстко присікти екстремістів, що замахнулися на владу».

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

 За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: