fbpx
Політика

«Події в Україні – це насильницьке захоплення влади», – спікер Ради Федерації РФ

Спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко прокоментувала події, які останнім часом сталися в Україні. Зокрема, Валентина Матвієнко вважає останні події в Україні «насильницьким захопленням влади». Крім того, спікер Ради Федерації покладає на міжнародне співтовариство відповідальність за те, щоб в Україні пройшли легітимні вибори президента і парламенту.

  Нагадаємо, що Верховна Рада України від 22 лютого 2014 року в своїй постанові змінила Конституцію. Крім того, українські депутати змінили керівництво Верховної Ради і МВС. Після цього Верховна Рада призначила уповноважених, які займуться контролем діяльності міністерства оборони, СБУ і генеральної прокуратури України. Додамо, що вже 23 лютого 2014 року Верховна Рада прийняла постанову, за якою повноваження президента України передаються спікеру парламенту Олександру Турчинову. Він працюватиме з зазначенням в.о. президента України до проведення виборів глави держави (25 травня 2014).

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«По суті, там сталося насильницьке захоплення влади», – заявила Матвієнко. Слова політика передає РИА Новости.

 Спікер Ради Федерації нагадала, що в переговорах з врегулювання конфлікту в Україні також брали участь і міністри з Франції, Польщі та Німеччини. Незважаючи на це, додала вона, екстремістські сили в Україні вирішили стати «на шлях збройного повалення влади в країні», зірвавши тим самим виконання угод.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 «Постає питання: а де ж були підписанти, які виступали гарантами домовленостей? Чому вони не зажадали від радикалів припинити в Україні збройний опір, а також перейти до політичного діалогу?» – дивується Матвієнко.

 Судячи з усього, міркує політик, деяким силам в Україні всі досягнуті домовленості не були вигідні. Звичайно ж, підкреслила Матвієнко, міжнародне співтовариство має вимагати, щоб в Україні «стали на шлях легітимної і цивілізованої зміни влади».

Читайте також: