fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Оприлюднено документи, щодо спецоперацій силового розгону Євромайдану

 Г. Москаль оприлюднив сценарій силового розгону акцій протесту.

 Народний депутат від "Батьківщини" Геннадій Москаль на своєму сайті оприлюднив документи, щодо спецоперацій на вул. Інститутській, повідомляє УНН.

 Зокрема, Москаль нагадав, що 16 січня у Верховній Раді створили тимчасову слідчу комісію для розслідування побиття людей на акціях протесту, головою якої він був призначений.

 "Більше місяця голова Верховної Ради не підписував постанову про створення ТСК, тому мені, як єдиній легітимній особі комісії, довелося самостійно збирати матеріали про злочини правоохоронців, скоєні 30 листопада при розгоні Євромайдана, 1 грудня на вул. Банковій, 11 листопада, 10 і 19 січня на вул. М. Грушевського, 20 лютого на Інститутській, що призвело до сотні загиблих, тисячі покалічених, поранених і побитих", – заявив Москаль, за словами якого було направлено "сотні звернень генпрокурору, міністру МВС, голові СБУ, однак ці структури не надали ніякої адекватної відповіді".

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 За словами Москаля, збирати матеріали йому допомагали "патріотично налаштовані працівники МВС і СБУ", але після того, як у розпорядженні депутата виявилися плани спецоперацій із силового розгону акцій протесту "Бумеранг" і "Хвиля", почалися "незрозумілі ігрища".

 "Для уточнення окремих деталей необхідно було переговорити з деякими чиновниками, тому я звернувся до нового керівництва МВС і СБУ, яке вчора в парламенті пообіцяло всіляке сприяння. Проте до вечора жодної зустрічі мені провести не дозволили, а потім через третіх осіб передали, що для отримання необхідної інформації слід знову писати депутатські звернення.

 З жалем мушу констатувати, що замість об’єктивного розслідування цих злочинів, для чого зараз є всі можливості, починаються незрозумілі ігрища та спроби вигородити окремих злочинців, чого я не можу допустити через пам’ять загиблих", – йдеться в повідомленні.

 "Враховуючи це, я вирішив оприлюднити частину планів "Хвиля" та "Бумеранг" – документи, які доводять, що снайперами на Інститутській були бійці підрозділу спеціальних операцій внутрішніх військ, яким керує полковник С. Асавалюк, і бійці підрозділу внутрішніх військ "Омега".

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Крім того, вказівку ​​на застосування зброї колишній міністр МВС Захарченко дав спецпідрозділу ГУБОЗ МВС "Сокіл", – пояснив нардеп.

 За його словами, плани "Бумеранг" і "Хвиля" доповідалися вищому керівництву країни.

 Зараз Москаль обурений, що нікому з чиновників досі не вручено повідомлення про підозру, ніхто з них не затриманий і не заарештований, тому він заявив про готовність до виходу з фракції "Батьківщина" та переходу в опозицію "до МВС та СБУ з справжнім керівництвом, якщо не буде відкрито відповідних кримінальних виробництв".

 "Залишаю за собою право на жорстку відповідь всім тим, хто намагається робити торги на крові загиблих на Майдані", – підкреслив він.

 Джерело: УНН

Читайте також: