fbpx
Політика

Аваков розповів про пересування Януковича

Виконуючий обов’язки міністра внутрішніх справ Арсен Аваков не знає, де зараз перебуває колишній президент України Віктор Янукович, якого 24 лютого МВС оголосило в розшук. Однак графік його пересування в останні дні він детально описав журналістам під час зустрічі у Верховній Раді.

 В останні дні, повідомив Арсен Аваков, графік Віктора Януковича виглядав так: він вилетів з Києва 21 лютого, потім переночував у Харкові в очікуванні делегатів з’їзду «Партії регіонів», передумавши брати участь у ньому, на вертольоті перелетів до Донецька, де пересів у літак і спробував вилетіти з Донецька. Прикордонна служба перешкодила вильоту Януковича, він вийшов з літака, сів у машину і поїхав до Донецька в резиденцію, де був кілька годин, потім машинами без супроводу поїхав до Криму, де зупинився в приватній резиденції, не використавши жодну з державних резиденцій. Вчора Арсен Аваков разом з головою СБУ Валентином Наливайченком побував у Криму в надії таки знайти Віктора Януковича. Але безрезультатно. Єдине, що відомо, екс-президент розпустив держохорону і зник у невідомому напрямку.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Януковичу стало відомо, що прийнято відповідні рішення у Верховній Раді, він знав про те, що летить спеціальний борт, і прийняв для себе рішення в 23:50 за київським часом, він підписав записку, в якій відмовлявся згідно статті закону від державної охорони, у своїй особистій охороні він залишив близько 15 осіб, решту відпустив і передав їм цю записку і всю зброю. Після цього колишній президент відбув у невідомому напрямку, відключивши всі види зв’язку та телефони», – розповів Арсен Аваков.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 У той же час сьогодні регіоналка Ганна Герман повідомила, що Віктор Янукович як і раніше знаходиться в Україні.

Читайте також: