fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Аваков оголосив Януковича в розшук і розповів про його пошуки

 В.о. міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков вирішив поінформувати громадян про те, як просуваються пошуки екс-президента Віктора Януковича та інших лідерів його режиму. За його словами, разом з головою СБУ Валентином Наливайченком вони всю ніч займалися врегулюванням ситуації в Севастополі і також намагалися розшукати екс-президента.

 Як повідомив Аваков, 21 лютого Янукович в супроводі Клюєва вилетів вертольотами з Києва в Харків, розраховуючи взяти участь у з’їзді депутатів Партії регіонів у Харкові. Потім, 22 лютого, переночувавши в держрезиденції в Харкові, Янукович відмовився від участі в з’їзді, записав відеозвернення і на вертольоті полетів до аеропорту Донецька.

 Прибувши в аеропорт разом з охороною, з вертольотів екс-президент пересів на два приватних літаки і намагався вилетіти, проте йому перешкодила прикордонна служба. Після цього Янукович відправився в держрезиденцію в Донецьку і пробув там кілька годин.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Пізнього вечора 22 лютого, на автомобілі, без супроводу ДАІ, кортеж Януковича відбув до Криму. Прибув він туди 23 числа і зупинився в одному з приватних санаторіїв, навмисно ігноруючи державні спецоб’єкти.

 «Дізнавшись про рішення парламенту щодо призначення в.о. президента України Турчинова О. В., і про виліт до Криму новопризначених голів МВС та СБУ, Янукович спішно покинув приватний санаторій у напрямку до аеропорту Бельбек, в якому до цього часу вже перебували ми з Наливайченком», – додав Арсен Аваков.

 О 23:50, не доїжджаючи до аеропорту Бельбек, Янукович зупинився в приватній резиденції в районі Балаклави, де зібрав всю свою охорону, щоб дізнатися, хто залишиться з ним, а хто ні.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 «Частина співробітників УДО висловили бажання «залишитися тут». Янукович, попрощавшись з ними – передав офіційну відмову від державної охорони.  Співробітники управління державної охорони, що не пішли за ним забрали всю державну зброю, для передачі її в кримське відділення УДО», – розповів Аваков.

 З рештою охоронців Янукович і Клюєв трьома машинами відбули в невідомому напрямку, відключивши всі види зв’язку.

 «Інформую на сьогоднішній ранок. Порушено кримінальну справу за масові вбивства мирних громадян. Янукович і ряд інших посадових осіб ОГОЛОШЕНІ В РОЗШУК», – написав він наостанок в Facebook.

Читайте також: