fbpx
Футбол

Євро-2016. Думки Михайла Фоменка і Григорія Суркіса про результати жеребкування

Сьогодні, 23 лютого, у французький Ніцці відбулося жеребкування відбіркового турніру Євро-2016. Збірна України за результатами жеребкування потрапила в групу С, де зіграє з національними збірними Іспанії, Словаччини, Білорусі, Македонії та Люксембургу. Деякі команди добре знайомі українській збірній, і хочеться вірити, що команда Михайла Фоменка врахує попередній досвід і зможе зіграти у фінальній частині чемпіонату Європи.

 Свою думку про результати жеребкування Євро-2016 висловив головний тренер збірної України. Михайло Фоменко, слова якого наводить офіційний сайт УЄФА, пояснив, що не був присутній на жеребкуванні особисто через хворобу, і дивився жеребкування по телебаченню. До результатів жеребкування, як зазначив Михайло Фоменко, необхідно ставитися спокійно. Збірну Іспанії головний тренер української команди назвав явним фаворитом відбіркової групи. Ця команда, на думку Михайла Фоменка, є лідером світового футболу.

 Про результати жеребкування відбіркового раунду Євро-2016 для української збірної свою думку висловив і колишній керівник ФФУ, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс. «Не потрібно шапкозакидальних настроїв. Хтось може назвати групу, в яку потрапила Україна, прохідною», – заявив Григорій Суркіс телеканалу «Футбол 1» і додав, що «в історії вистачало показових прикладів, коли ми в стикових матчах програвали Словенії та у відбіркових турнірах різних турнірів втрачали очки, в тому числі і з Білоруссю».

 Що ж до шансів збірної України на потрапляння у фінальну частину Євро-2016, то, як підкреслив Григорій Суркіс, «ми можемо претендувати на статус другої команди групи».

 Відзначимо, що збірна Росії за результатами жеребкування Євро-2016 потрапила до групи G, де зіграє з командами Швеції, Австрії, Чорногорії, Молдови та Ліхтенштейну.

 За матеріалами: uefa.com, XSPORT.ua

Читайте також: