fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

ГПУ розглядає справи загиблих на Майдані як «масове вбивство людей»

Генеральна прокуратура України об’єднала всі справи за фактом вбивства активістів під час мітингів в одне кримінальне провадження. Таку інформацію передав Олег Махніцький, уповноважений Верховної Ради України з контролю за діяльністю прокуратури. Про це Олег Махніцький заявив з ​​трибуни в парламенті. Слова політика передає «Українська правда».

 «Справи розслідуються за фактом спроби використовувати зброю на масових акціях, розслідується факт масового вбивства громадян вищим силовим керівництвом України», – заявив уповноважений Верховної Ради у справах прокуратури.

 Олег Махніцький сказав, що раніше всі справи щодо вбивств на Майдані були «розкидані» по окремих виробництвах.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Після цього Олег Махніцький зазначив, що було відкрито єдине кримінальне провадження про затримання Віктора Пшонки.

 Крім того, додав Олег Махніцький, на даний момент майже всі заарештовані в ході мирних протестів були випущені на свободу. В даний момент за ґратами залишаються лише троє активістів, які будуть випущені на свободу якомога швидше.

 Олег Махніцький запевнив, що всі кримінальні виробництва проти протестуючих в прокуратурі будуть закриті. Крім того, всі активісти Майдану будуть звільнені від відповідальності «за реабілітуючими обставинами». У цьому питанні не йдеться про звільнення «на підставі закону про амністію».

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 «Ці громадяни повинні бути виправдані», – упевнений він.

 Раніше повідомлялося, що 22 лютого Янукович, Пшонка і Клименко не змогли відлетіти з аеропорту Донецька. Про це в кулуарах парламенту розповів Арсен Аваков, тимчасово виконуючий обов’язки міністра внутрішніх справ України.

 «Після того, як Віктору Януковичу не дали відлетіти, він вийшов з літака, сів у машину і поїхав у невідомому напрямку», – підкреслив Арсен Аваков.

Читайте також: