Янукович і опозиція домовилися повернути Конституцію 2004 року протягом 48 годин

Лідери опозиційних сил Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок та Віталій Кличко підписали з президентом України Віктором Януковичем угоду про врегулювання ситуації в країні. Згідно з документом, сторони зобов’язуються протягом 48 годин підписати і оприлюднити закон про повернення до Конституції 2004 року. Про це йдеться в тексті угоди, опублікованій на офіційному сайті глави держави.

«Протягом 48 годин після підписання цієї угоди буде прийнятий, підписаний і оприлюднений спеціальний закон, який відновить дію Конституції України 2004 року із змінами, внесеними до цих пір. Підписанти заявляють про намір створити коаліцію і сформувати уряд національної єдності протягом 10 днів після цього», – йдеться в угоді.

Related Post

 Згідно з документом, конституційна реформа, яка буде врівноважувати повноваження президента, уряду і парламенту, буде розпочата негайно і завершена у вересні 2014 року.

 Відразу ж після прийняття Конституції України, але не пізніше грудня 2014 року, в Україні будуть проведені дострокові президентські вибори. Також буде прийнято нове виборче законодавство, сформований новий склад Центральної виборчої комісії на пропорційній основі, згідно правил ОБСЄ та Венеціанської комісії.

 Також влада пообіцяла не вводити надзвичайний стан в країні. Влада і опозиція утримаються від застосування силових заходів.

Leave a Comment