fbpx
Політика

Янукович і опозиція домовилися повернути Конституцію 2004 року протягом 48 годин

Лідери опозиційних сил Арсеній Яценюк, Олег Тягнибок та Віталій Кличко підписали з президентом України Віктором Януковичем угоду про врегулювання ситуації в країні. Згідно з документом, сторони зобов’язуються протягом 48 годин підписати і оприлюднити закон про повернення до Конституції 2004 року. Про це йдеться в тексті угоди, опублікованій на офіційному сайті глави держави.

«Протягом 48 годин після підписання цієї угоди буде прийнятий, підписаний і оприлюднений спеціальний закон, який відновить дію Конституції України 2004 року із змінами, внесеними до цих пір. Підписанти заявляють про намір створити коаліцію і сформувати уряд національної єдності протягом 10 днів після цього», – йдеться в угоді.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Згідно з документом, конституційна реформа, яка буде врівноважувати повноваження президента, уряду і парламенту, буде розпочата негайно і завершена у вересні 2014 року.

 Відразу ж після прийняття Конституції України, але не пізніше грудня 2014 року, в Україні будуть проведені дострокові президентські вибори. Також буде прийнято нове виборче законодавство, сформований новий склад Центральної виборчої комісії на пропорційній основі, згідно правил ОБСЄ та Венеціанської комісії.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Також влада пообіцяла не вводити надзвичайний стан в країні. Влада і опозиція утримаються від застосування силових заходів.

Читайте також: