fbpx
Політика

«Потрібно залишатися дуже обережним», – глава МЗС Франції про переговори з Януковичем

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус прокоментував свою участь у переговорах з українською опозицією і урядом. Як стверджує Лоран Фабіус, зараз не можна говорити нічого певного щодо укладення попередньої угоди з владою про врегулювання української кризи. Таку думку глава МЗС Франції висловив у п’ятницю. Слова чиновника передає «Інтерфакс-Україна».

 «Не можна говорити нічого визначеного до кінця ранку. Поки справа ще не зроблена, потрібно залишатися дуже обережним», – заявив Лоран Фабіус.

 На думку дипломата, до цього питання треба ставитися «в умовному способі». Зокрема, розповів він, міжнародні посередники домовилися з опозицією і владою, що «не будуть ні про що повідомляти». Втім, таке «мовчання» триватиме до того, поки сторони не досягнуть повної домовленості.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Опозиція хоче проконсультуватися з частиною своїх виборців, це зрозуміло», – додав французький міністр.

 Фабіус вважає, що зараз на кону стоїть майбутнє України. Протягом всієї ночі велися переговори, сказав він. За його словами, переговори з владою відбувалися «практично в бункері».

 Глава МЗС Франції повідомив, що під час переговорів з владою «обговорювалися практично всі теми».

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

«Все це робиться в досить складній атмосфері, бо вже налічуються десятки загиблих, і Україна перебуває на межі громадянської війни», – міркує Фабіус.

 Дипломат впевнений, що зараз не можна говорити про те, що в Україні «повинні вибирати між Росією чи ЄС». На думку Фабіуса, такі слова «не відповідають дійсності».

 Раніше у Януковича розповіли, що в полудень п’ятниці, 21 лютого, планується підписати попередню угоду з врегулювання нинішньої кризи в Україні.

Читайте також: