fbpx
Політика

Народ України в петиції США закликає до трибуналу над Януковичем

Українці в новій петиції закликають США затримати Януковича і віддати його під трибунал.

Сьогодні на сайті Білого дому з’явилася чергова петиція, в якій громадяни звернулися до влади США з проханням затримати президента України Віктора Януковича і віддати його під трибунал. Українського гаранта звинувачують у злочині проти людства, передає УНН з посиланням на офіційну сторінку Білого дому.

 "Ми, народ України, закликаємо до трибуналу над президентом України Януковичем! Кримінально-фашистський режим Януковича і Путіна (а останній є спонсором і інструктором Януковича) вже створений в Україні шляхом вбивств, тортур і переслідувань не тільки протестуючих, але в основному мирних жителів", – йдеться в петиції.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 Автори петиції закликали США затримати Януковича через те, що він організував злочин проти людей.

"Більше 100 людей загинули від снайперів і спеціальних військ, ще близько сотні отримали поранення, пропали безвісти або в ув’язненні. Деякі люди, які виконували на Майдані свої професійні обов’язки, взяті під варту силою! Серед них є більше 100 журналістів", – йдеться в документі.

 Зараз під цим документом стоїть 160 підписів. Якщо до 23 березня 2014 року цю петицію підтримає 100 тис. громадян, то вона буде розглянута штатом Білого дому. Після цього його співробітники направлять документ певним фахівцям уряду, які оприлюднюють остаточне рішення з петиції.

 Нагадаємо, хвиля масових протестів почалася в Україні після 30 листопада, коли жорстоко були побиті студенти, які виступали за євроінтеграційний вектор України.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 З цього часу на сайті Білого дому з’явилося кілька петицій від українських громадян. Так, наприкінці січня було опубліковано звернення про підтримку Української греко-католицької церкви, якій Міністерство культури України пригрозило в листі позбавленням легального статусу.

 Місяцем раніше, а саме 21 грудня 2013 року, на сайті Білого дому була опублікована петиція з вимогою звільнити Ю. Тимошенко. А 26 листопада 2013 р. на веб-сторінці відомства з’явилася петиція з вимогою ввести санкції проти президента України Віктора Януковича і членів українського уряду.

 Джерело: УНН

Читайте також: