fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан. Самооборона і «Правий сектор» висунули умови для припинення насильства в Києві

Представники «Правого сектора» і Самооборони Майдану пообіцяли зупинити кровопролиття в столиці України після виконання низки умов. Зокрема, активісти вимагають скасувати повноваження нинішнього президента України Віктора Януковича. Крім того, повідомили мітингувальники, бійці МВС повинні припинити вогонь. Про це стало відомо з заяви, яку в четвер підписав лідер руху «Правий сектор» Дмитро Ярош і керівник Самооборони київського Майдану Андрій Парубій.

 «У разі припинення вогню спецпідрозділами внутрішньо – окупаційного МВС і негайного скасування Верховною Радою України диктаторських повноважень президента Віктора Януковича, ми докладемо максимальних зусиль для припинення кровопролиття», – заявив Дмитро Ярош.

 Про це активіст повідомив на своїй особистій сторінці в соцмережі Facebook.

 Раніше повідомлялося, що 20 лютого 2014 року на київському Майдані Незалежності розпочалися чергові зіткнення. Зокрема, мітингувальники перейшли в масовий наступ, що дозволило відтіснити бійців «Беркута» і внутрішніх військ до урядового кварталу.

 За деякими даними, в даний момент на Майдані Незалежності по міліціонерах стріляють снайпери. Було поранено близько 20 міліціонерів, всім постраждалим надається медична допомога. Представники Міністерства внутрішніх справ України стверджують, що по правоохоронцях на Майдані Незалежності відкрили вогонь з вогнепальної зброї.

 Варто відзначити, що минулої ночі опозиція і влада домовилися про перемир’я. Як стало відомо, українська влада планувала ввести надзвичайний стан і влаштувати нічний штурм Майдану, однак після переговорів президента України Віктора Януковича з лідерами опозиційних фракцій таке рішення було скасовано.

Читайте також: