fbpx
Новини Євромайдана

О. Марченко прокоментувала ситуацію в центрі Києва

О. Марченко: сумую за загиблими.

"Я сумую за загиблими. У світі немає нічого більш цінного, ніж людське життя. І влада, і опозиція знехтували цим! Значить, програють і одні, і інші, так як не гідні довіри людей!", – написала телеведуча Оксана Марченко на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук", передає УНН.

 "До цього "чорного" ​​вівторка, я все ще вірила, що протистояння зважитися мирно. Я вірила, що влада не допустить кровопролиття і насильства. Але я, як і багато громадян України, помилилася", – написала вона.

 При цьому Оксана Марченко згадала протестні студентські рухи на початку 90-х.

 "Це була дійсно мирна, ненасильницька акція. Найвідчайдушнішим кроком було "я голодую" написано на пов’язці. Наші студентські лідери не допускали ні провокацій, ні зіткнень. Ми не трощили пам’ятники, навіть якщо вони нам не подобалися і не руйнували своє місто. А чим, скажіть, життя тоді було легше за нинішнє, а сьогоднішній президент кращий за тодішнього? Але ми мирним шляхом домагалися виконання своїх вимог. Це і є демократично і єдино правильно висловити свою незгоду з владою мирним шляхом і переобрати її, якщо влада раптом забула, що вона повинна служити народу, а не навпаки", – написала вона.

 "Не дає спокою питання, невже всі можливості політичної боротьби в парламенті були вичерпані, якщо опозиція штовхнула людей на протистояння, яке переросло у кровопролиття, і вже, на жаль, численні жертви", – резюмувала О. Марченко.

 Нагадаємо, раніше відомий російський актор Сергій Безруков написав про те, що "гірко дивитися Олімпіаду, коли в Києві кровопролиття".

 Джерело: УНН

Читайте також: