fbpx
Політика

Пшонка: Ніхто не уникне відповідальності за сьогоднішні події в Києві

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що ніхто не уникне відповідальності за події, які сталися сьогодні в центрі Києві. Про це йдеться в заяві генпрокурора, оприлюдненій прес -службою ГПУ.

 За словами генпрокурора, сьогодні в центрі столиці можна спостерігати масові заворушення, застосування мітингувальниками вогнепальної зброї, вандалізм і підпали. Радикально налаштовані активісти захоплюють органи державної влади, влаштовують погроми в приватних офісах, магазинах, аптеках, знищують автомобілі, кидають каміння, запальні суміші, застосовують травматичну і вогнепальну зброю. Це, за словами Віктора Пшонки, в черговий раз свідчить про те, що в мирному врегулюванні ситуації в Україні зацікавлена ​​виключно влада. Водночас, на переконання генпрокурора, за те, що відбувається сьогодні в центрі столиці лідери опозиції повинні взяти на себе відповідальність.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

 «Я як генеральний прокурор можу констатувати: перемир’я порушено. Заради досягнення своїх політичних інтересів відкинуті досягнуті усіма домовленості і поставлені під загрозу життя і спокій мільйонів киян. За оперативною інформацією в зіткненнях вже постраждало близько 100 осіб. За кожного постраждалого, за кожне спалене авто і розбите вікно організатори масових заворушень понесуть відповідальність», – заявив Віктор Пшонка.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 При цьому він додав, що Генпрокуратура вимагатиме суворого покарання для організаторів протестної акції. «Ніхто не уникне відповідальності за сьогоднішні події», – резюмував Віктор Пшонка.

Читайте також: