fbpx
Спорт

Сочі-2014. Дар’ї Домрачовій присвоєно звання Героя Білорусі

 Як повідомила сьогодні, 17 лютого, прес-служба президента Білорусі, Олександр Лукашенко привітав із завоюванням чергової медалі в мас-старті на сочинській олімпіаді трикратну олімпійську чемпіонку з біатлону Дар’ю Домрачева. Лукашенко присвоїв спортсменці звання Героя Білорусі.
 
"Ти просто молодець, це грандіозний успіх. Вся Білорусь радіє від твоєї перемоги", – сказав спортсменці глава держави.
 
За словами президента, завоювавши відразу три золоті медалі на Олімпіаді, Дар’я Домрачева здійснила справжній подвиг.
 
"Історія сучасності подібних випадків не знає" , – заявив Лукашенко.
 
З перемогою на іграх раніше привітали Домрачеву суперниці. Так , біатлоністка з Чехії Габріела Соукалова, яка прийшла до фінішу другою, зазначила:
 
"Я анітрохи не сумнівалася, що Дар’я Домрачева цю гонку виграє. Після її феноменального виходу я була впевнена, що конкуренцію їй ніхто не складе. Тому я на дистанції боролася виключно з собою".
 
 У свою чергу володарка бронзової медалі норвезька біатлоністка Тіріл Екхофф додала:
 
"Що я можу сказати про виступ Дар’ї? Це неймовірно! Три золотих медалі, виграні нею тут, їй належать за правом".
 
Білоруська спортсменка Дар’я Домрачева в історії біатлону стала першою, яка виграла відразу три золоті медалі протягом одних Олімпійських ігор.
 
27-річна спортсменка виграла в Сочі індивідуальну гонку, гонку переслідування і мас-старт. У рамках одних Ігор чотири золоті медалі завойовувала радянська ковзанярка Лідія Скоблікова (Інсбрук – 1964) і біатлоніст з Норвегії Уле-Ейнар Бьорндален (Солт-Лейк-Сіті-2002) .
 
По три золотих медалі на одній Олімпіаді вигравали фінська лижниця Мар’я – Лійса Кірвесніемі (Сараєво – 1984), ковзанярка з Голландії Івонн ван Генніп (Калгарі – 1988), гірськолижниця з Хорватії Яница Костелич (Солт -Лейк- Сіті) і німецький біатлоніст Міхаель Грайс (Турин -2006).

 

Дар’я Домрачева друга золота медаль (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: