fbpx
Новини Євромайдана

Євромайдан. Щодня на кошти Майдану жертвують до 350 тисяч грн

У середньому на потреби Євромайдану небайдужі громадяни жертвують від 180 до 350 тисяч гривень щодня. Максимальна сума, яку забрали з «грошових урн», склала 748 тисяч гривень. Про це повідомила фінансова служба Майдану, за яку відповідає Степан Кубів (комендант Будинку профспілок), передає «Форбс».

 Кубів зазначив, що зараз на Майдані Незалежності для пожертвувань поставили великий ящик, який зроблений з прозорого пластику. Крім того, 16 аналогічних ящиків встановлені і по всій території Майдану. Всі урни щодня приносять у фінансову службу Майдану. За словами Кубіва, всі урни розкриваються щодня. Втім, запевнив комендант Будинку профспілок, пожертви – не єдине джерело для надходження коштів.

 «До нас надходять грошові перекази від українців, що живуть в Росії, Казахстані, Канаді та Європі. Дають гроші нам і багато підприємців, які віддають перевагу себе не називати, щоб не створити проблеми для бізнесу», – заявив Кубів.

 Крім того, Майдан отримує кошти і від народних депутатів України. Зокрема, стверджує активіст, гроші на потреби Майдану пожертвували у всіх опозиційних партіях.

 Після цього комендату Будинку профспілок нагадали про заяви, нібито Майдан фінансується посольствами інших країн.

 «У дурної птиці погана пісня», – відповів Кубів.

Читайте також: