fbpx
Право

Кличко звернувся до генпрокурора з вимогою порушити кримінальну справу за фактом захоплення влади у 2010 році

В. Кличко вимагає від генпрокурора порушити провадження за фактом захоплення влади в 2010 році.

  Лідер партії “УДАР” Віталій Кличко звернувся до генерального прокурора Пшонки з вимогою порушити кримінальне провадження за фактом захоплення державної влади в Україні у 2010 році – про це УНН повідомили у прес-службі "УДАРу".

 У зверненні лідера “УДАРу” йдеться, що на підставі рішення Конституційного Суду № 20-рп від 30 вересня 2010 року щодо начебто повернення Конституції України у редакції 1996 року, за попередньою змовою осіб — групи найвищих посадових осіб у державі — був вчинений злочин щодо фальсифікації законодавства України з метою узурпації державної влади в Україні.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Вчинене правопорушення, зазначається у зверненні до генпрокурора, підпадає під санкцію статті 109 Кримінального Кодексу України — дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

 “Президент Янукович у повній мірі усвідомлював незаконність вчинених дій щодо узурпації державної влади в Україні, а тому на рівні з іншими співучасниками злочину повинен нести відповідальність відповідно до закону”, — наголошує Кличко.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Як йдеться у зверненні, особи, що вчинили вищезазначений злочин, ліквідували низку гарантованих Конституцією прав і свобод людини і громадянина, а також значно звузили та обмежили інші конституційні права громадян. “Таким чином, ці особи порушили більшість статей Кримінального Кодексу, які передбачають покарання за злочини проти особи та держави”, — підкреслив Віталій Кличко.

 Джерело: УНН

Читайте також: