Ю.Тимошенко назвала три умови призначення прем’єра від опозиції

Ю.Тимошенко розповіла про три умови призначення прем’єра від опозиції.

   Екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко в ексклюзивному інтерв’ю газеті "Дзеркало тижня" розповіла про три умови призначення прем’єра від опозиції, передає УНН.

 "Під дахом Януковича опозиційний прем’єр-міністр не зможе демонтувати диктатуру та систему корупції, не зможе підписати Угоду з ЄС, не зможе врятувати Україну від соціально-економічного провалу. Такий керівник уряду досить швидко розчарує людей, а головне — нічим не допоможе ні країні, ні її народу. Скоріше, суттєво нашкодить, бо режиму потрібен прем’єр-міністр від опозиції лише для того, щоб загасити Майдан та покласти на опозицію відповідальність за провальне правління Януковича.

 Добре про прем’єр-міністра від опозиції сказав давній друг України та беззаперечний фахівець з українських питань Андерс Ослунд: "Опозиція вичерпає сили, а радикали ще більше радикалізуються, якщо ситуація не вирішиться найближчим часом. Будь-який член технічного уряду, скоріш за все, стане "політичним трупом", а ми не хочемо щоб щось подібне сталося з хорошими людьми".

 Теж саме в своєму останньому інтерв’ю підтвердив Юрій Стець, якого я щиро поважаю. Він сказав, що не радить Петру Порошенку очолювати уряд Януковича перед президентськими виборами. Я не дуже розумію, чому це тоді доцільно робити Арсенію Яценюку?", – зазначила Тимошенко.

 Вона не радить фракції "Батьківщина" взагалі голосувати за кандидата від опозиції "Але, якщо все ж таки фракція на це піде, то лише за трьох головних умов: перше — повна реабілітація та звільнення від кримінальної відповідальності всіх майданівців з одночасним притягненням до відповідальності всіх, хто вбивав, нівечив та викрадав активістів, журналістів та медиків. Будь-яке спільне голосування з Партією регіонів до виконання цієї вимоги неприпустиме.

 Друга умова, за якої я буду радити "Батьківщині" голосувати — це, якщо разом з опозиційним прем’єром буде призначений опозиційний уряд (включаючи силовиків), або його більша частина", – наголосила Тимошенко. Вона розповіла, що на останній зустрічі з Арсенієм Яценюком та Олександром Турчиновим вони домовились, що найближчим часом Майдану буде запропонований високопрофесійний уряд, який в значній частині буде сформований з представників громадянського суспільства.

Related Post

 "Я попросила свої колег і друзів, коли вони були у мене на побаченні, провести широкі та публічні консультації з лідерами громадянського суспільства, з моральними авторитетами нації та сформувати майбутній уряд України, уряд Майдану, якому буде довіряти демократична Україні. Можливо, навіть, вони зможуть запропонувати такий уряд вже завтра, в неділю, на традиційному віче.

 Якщо люди дадуть такому уряду мандат довіри, то варто запропонувати цей уряд Януковичу публічно. Чомусь я переконана, що у Януковича інші плани і він відмовиться від співпраці. Тоді цей уряд, саме в такому складі, як його затвердить Майдан, буде працювати після перемоги нового президента. Це буде новий уряд, нової України і він буде гідний свого звання.

 Але є третя умова, за якої "Батьківщина" проголосує за премєр-міністра при Януковичі. В постанові Верховної Ради про призначення очільника уряду другим пунктом мусить бути затверджено доручення новому прем’єр-міністру негайно підписати запарафовану Угоду з ЄС.

 За цих трьох умов я буду радити фракції голосувати "за". Будь-який інший варіант, на мій погляд, буде неприйнятним", – резюмувала політик.

 Джерело: УНН

Leave a Comment