fbpx
Політика

Ю.Тимошенко назвала три умови призначення прем’єра від опозиції

Ю.Тимошенко розповіла про три умови призначення прем’єра від опозиції.

   Екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко в ексклюзивному інтерв’ю газеті "Дзеркало тижня" розповіла про три умови призначення прем’єра від опозиції, передає УНН.

 "Під дахом Януковича опозиційний прем’єр-міністр не зможе демонтувати диктатуру та систему корупції, не зможе підписати Угоду з ЄС, не зможе врятувати Україну від соціально-економічного провалу. Такий керівник уряду досить швидко розчарує людей, а головне — нічим не допоможе ні країні, ні її народу. Скоріше, суттєво нашкодить, бо режиму потрібен прем’єр-міністр від опозиції лише для того, щоб загасити Майдан та покласти на опозицію відповідальність за провальне правління Януковича.

 Добре про прем’єр-міністра від опозиції сказав давній друг України та беззаперечний фахівець з українських питань Андерс Ослунд: "Опозиція вичерпає сили, а радикали ще більше радикалізуються, якщо ситуація не вирішиться найближчим часом. Будь-який член технічного уряду, скоріш за все, стане "політичним трупом", а ми не хочемо щоб щось подібне сталося з хорошими людьми".

 Теж саме в своєму останньому інтерв’ю підтвердив Юрій Стець, якого я щиро поважаю. Він сказав, що не радить Петру Порошенку очолювати уряд Януковича перед президентськими виборами. Я не дуже розумію, чому це тоді доцільно робити Арсенію Яценюку?", – зазначила Тимошенко.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Вона не радить фракції "Батьківщина" взагалі голосувати за кандидата від опозиції "Але, якщо все ж таки фракція на це піде, то лише за трьох головних умов: перше — повна реабілітація та звільнення від кримінальної відповідальності всіх майданівців з одночасним притягненням до відповідальності всіх, хто вбивав, нівечив та викрадав активістів, журналістів та медиків. Будь-яке спільне голосування з Партією регіонів до виконання цієї вимоги неприпустиме.

 Друга умова, за якої я буду радити "Батьківщині" голосувати — це, якщо разом з опозиційним прем’єром буде призначений опозиційний уряд (включаючи силовиків), або його більша частина", – наголосила Тимошенко. Вона розповіла, що на останній зустрічі з Арсенієм Яценюком та Олександром Турчиновим вони домовились, що найближчим часом Майдану буде запропонований високопрофесійний уряд, який в значній частині буде сформований з представників громадянського суспільства.

 "Я попросила свої колег і друзів, коли вони були у мене на побаченні, провести широкі та публічні консультації з лідерами громадянського суспільства, з моральними авторитетами нації та сформувати майбутній уряд України, уряд Майдану, якому буде довіряти демократична Україні. Можливо, навіть, вони зможуть запропонувати такий уряд вже завтра, в неділю, на традиційному віче.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Якщо люди дадуть такому уряду мандат довіри, то варто запропонувати цей уряд Януковичу публічно. Чомусь я переконана, що у Януковича інші плани і він відмовиться від співпраці. Тоді цей уряд, саме в такому складі, як його затвердить Майдан, буде працювати після перемоги нового президента. Це буде новий уряд, нової України і він буде гідний свого звання.

 Але є третя умова, за якої "Батьківщина" проголосує за премєр-міністра при Януковичі. В постанові Верховної Ради про призначення очільника уряду другим пунктом мусить бути затверджено доручення новому прем’єр-міністру негайно підписати запарафовану Угоду з ЄС.

 За цих трьох умов я буду радити фракції голосувати "за". Будь-який інший варіант, на мій погляд, буде неприйнятним", – резюмувала політик.

 Джерело: УНН

Читайте також: