fbpx
Спорт

Олімпіада-2014. Т. Волосожар подякувала Україні за підтримку

Сочі-2014: Т. Волосожар і М. Траньков каталися і для "братньої України".

  За словами чемпіона Олімпійських ігор з фігурного катання Максима Транькова, у парі з Тетяною Волосажар вони каталися також і для “братньої України”, повідомляє УНН з посиланням на BBC.

 Напередодні Т. Волосожар і М. Траньков повернули Росії олімпійське золото у змаганнях спортивних пар, яке ця країна втратила чотири року у Ванкувері.

 “Чесно кажучи, жодного разу не шкодувала, що почала виступати за Росію, але дуже вдячна Україні за ту підтримку, яку вона мені завжди надавала, — сказала Т. Волосожар в інтерв’ю Бі-бі-сі. — Дуже приємно було бачити на командному турнірі людей з українськими прапорами, які переживали і за нас. Україна завжди допомагає, і спасибі їй величезне за те, що виростила олімпійську чемпіонку”.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Волосожар і ще одна екс-українка Олена Савченко, до цього виступали з одним і тим же партнером — Станіславом Морозовим.

 “Я вже трохи забула про якесь очне суперництво з Савченко, — сказала Волосожар. — Це було питання, напевно, 2010 року, коли ми з Максимом тільки стали в пару — котра ж з колишніх українок і колишніх партнерок Станіслава Морозова буде кращою? Потім це якось відійшло на задній план. Хотілося в першу чергу виконувати максимум, робити свою роботу і щоб був відмінний результат уже для Росії”.

 Нагадаємо, Тетяна Волосожар родом з Дніпропетровська, 4-разова чемпіонка України, на двох попередніх зимових Олімпіадах виступала під українським прапором у парі зі Станісловом Морозовим. У Турині вони посіли 12 місце, у Ванкувері — 8-ме. 4 роки тому переїхала до Росії. 30-річна уродженка Обухова на Київщині Альона Савченко також представляла Україну на Олімпійських іграх — у 2002 році в Солт-Лейку також у парі зі С. Морозовим вони стали 15-ми. Протягом останніх 10 років виступає за Німеччину.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Нагадаємо, в ході виконання короткої програми під час командних змагань фігуристів єдина українська спортивна пара на Олімпіаді була 9-ю серед 10-ти пар-учасниць, а також посіла останнє, 20-те місце, у короткій програмі у перший день турніру спортивних пар і не кваліфікувалася для показу довільної програми.

 Джерело: УНН

Читайте також: