fbpx
Економіка

Колесніков заплатить російським кондитерам 8 млн доларів – рішення суду

Арбітражний суд міста Москви зобов’язав компанію «Конті -Рус», яка входить до групи народного депутата від «Партії регіонів» Бориса Колесникова, виплатити пензенській кондитерській фабриці 267,3 мільйона рублів (приблизно 7,7 мільйона доларів). Про це стало відомо з рішення московського суду, передає видання «Наші гроші».

 Стало відомо, що суперечку з компанією «Конті» почала російська сторона. Зокрема, російські кондитери були незадоволені використанням на виробах компанії «Конті» словосполучення «Від щирого серця». В даний момент на території Росії права на такий товарний знак має ЗАТ «Пензенська кондитерська фабрика». Зараз на підприємствах Бориса Колеснікова виробляють однойменний продукт, – на фабриках нардепа випускають цукерки «Конті – Від усього серця», яка фірма «Конті -Рус» поставляє до Росії.

 Пензенські кондитери за «незаконне використання торговельної марки» зажадали від української компанії компенсацію в розмірі 267 300 000 рублів. Ця сума становить подвійну вартість цукерок зі спірною назвою, які були поставлені в Росію.

 Нагадаємо, що перше рішення у цій справі арбітражний суд Москви виніс в червні 2012 року. Відзначимо, що перше рішення також було на користь Пензенської кондитерської фабрики. Після цього компанія «Конті-Рус» програла «цукеркову справу» у трьох інстанціях. Всі судові інстанції визнали претензії російської сторони законними, а українські цукерки – контрафактними.

 Крім того, 15 листопада 2013 року виконавча служба РФ заарештувала кошти компанії «Конті -Рус», які знаходилися на рахунках в банку «Росія» і «Ощадбанку Росії».

 Після цього компанія Бориса Колеснікова оскаржила арешт своїх коштів, але в останньому рішенні московського арбітражного суду заяву української сторони було відхилено.

Читайте також: