fbpx
Новини Євромайдана

Amnesty International розпочала кампанію щодо дій українських правоохоронців

Події, що відбуваються в Україні, не залишили осторонь представників міжнародної неурядової організації Amnesty International, яка, як відомо, займається питаннями порушень прав людини і виступає за дотримання міжнародних стандартів. Як пишуть сьогодні в ЗМІ, правозахисна організація Amnesty International розпочала свою кампанію, щодо дій українських правоохоронців.

 Представники організації мають намір займатися написанням різного роду листів і петицій і, таким чином, чинити тиск на уряд країни. Крім того, в Amnesty International мають намір проводити публічні акції. Повідомляється, що брати участь у кампанії Amnesty International будуть представники організації в різних державах світу.

 У правозахисній організації звертають увагу, що під час акцій протестів в Україні можна було спостерігати випадки порушення права на свободу мирних зібрань. Також звертається увага на наявність несправедливих судових процесів.

 У заяві Amnesty International зазначається, що під час протестних акцій отримали поранення сотні людей, а чотири людини загинули. Правозахисники підкреслюють, що Україна є державою-учасником Конвенції ООН проти катувань та Європейської конвенції з прав людини, а українська влада «зобов’язана забезпечити, щоб всі заяви про катування та інші різновиди жорстокого поводження з боку правоохоронних органів були оперативно, незалежно і ефективно розслідувані».

 За матеріалами: kоrrespondent.net

Читайте також: