fbpx
Новини Євромайдана

В. Піховшек вважає, що Руслана може стати новою “сакральної жертвою” Майдану

В. Піховшек не виключає, що новою "сакральною жертвою" Майдану може стати Руслана.

   Імовірність виникнення в нашій країні громадянської війни залишається дуже високою. Є "невидимі режисери", які намагаються розпалити і роздути "вогонь народного гніву". Про це у своєму блозі написав політолог В’ячеслав Піховшек, передає УНН.

 На його думку, "невидимі режисери" продовжують шукати нових кандидатів в "сакральні жертви". "Ми можемо зафіксувати, що в період з 23 грудня 2013 року по 2 лютого 2013 з воістину жахливою періодичністю, в середньому один раз на тиждень, відбуваються події, мета яких – "висікти іскру народного гніву". Це чергове збудження громадської думки, зростання істерики в середовищі політиків, журналістів, громадських діячів", – зауважив В. Піховшек.

 "Так влаштована суспільна свідомість. Одні погані новини витісняють зі свідомості людей інші погані новини. За весь останній час тільки за два тижні – в період з 30 грудня 2012 по 5 січня 2013 року і з 3 по 9 лютого 2014 "невидимий режисер" взяв собі відпустку і дав нашій країні відпустку. Не траплялося людських жертв», – пояснив В. Піховшек.

 На думку політолога, не виключено, що Україну очікують нові "сакральні жертви".

 "Ставлячи себе на місце можливого підозрюваного, я роблю такі висновки про сукупність ознак відносно кандидатури можливої ​​жертви. Це людина розкручена , політично активна , що користується популярністю або впливом. Терористичний акт проти неї повинен виводити громадську думку на новий рівень істерики, а саме його ім’я , образ, незалежно від реалій, має стати "іконою" для тих , хто стане паливом для "народного гніву".

 Згода кандидата на роль "сакральної жертви" аж ніяк не є обов’язковою», – пише В. Піховшек.

 При цьому він радить звернути увагу на заяву Руслани Лижичко щодо можливого замаху на її життя. "Я б з усією серйозністю поставився до слів Лижичко. Не можна виключити і те , що її Руслану Лижичко , або світлий образ її (другий варіант імовірніше ) стануть використовувати для великомасштабної провокації для відродження згасаючого Майдану"– пише політолог.

 При цьому він підкреслив, що це лише його власне припущення і не більше. "Я не хочу , щоб з нею щось сталося. Для неї самої було б доцільніше вжити заходів для власної безпеки. Якщо немає бажання стати тріскою . Політика більше , ніж доля окремої людини. Тому не можна виключити і того , що якщо Лижичко не вдпрацюють як "сакральну жертву", то знайдуть когось іншого", – спрогнозував В. Піховшек.

 Нагадаємо, в Україні тривають акції протесту, які в деяких регіонах переросли у блокування транспортних комунікацій та адміністративних будівель. Мітингувальники блокують адміністративні будівлі та комунікації у Києві, Івано-Франківській, Львівській, Тернопільській, Полтавській областях.

 Відповідно до умов так званого “закону про амністію” щодо затриманих за участь в акціях протесту, то ці будівлі мають бути звільнені до 17 лютого. Водночас організація “Правий сектор”, яку називають рушійною силою подій на вулиці Грушевського у столиці, заявляє про підготовку до загальної мобілізації. Лідер організації повідомляє, що допоки не будуть звільнені всі затримані (їх наразі 61 особа) вони не вдадватимуться до активних дій, але гарантій на це не дає.

 Раніше “Правий сектор” погодився на перемир’я яке було оголошено задля виконання умов “закону про амністію”. Нагадаємо, на Народному віче 9 лютого лідери опозиції закликали людей пікетувати ВР під час наступного засідання.

 Джерело: УНН

Читайте також: