П. Вороні інкримінують захоплення державних будівель – прес-служба «УДАРу»

Голові Полтавської облорганізації "УДАРу" інкрімінують захоплення держбудівлі – прес-служба партії.

 Голові Полтавської облорганізації партії "УДАР" Петру Вороні інкримінують захоплення державних будівель (ст. 341 Кримінального кодексу України), повідомляє прес-служба облорганізації у вівторок.

За інформацією "УДАРу", зараз П. Ворона знаходиться на волі і запобіжний захід йому обере суд. Засідання заплановане на 15:00 вівторка.

"Главі полтавського обласного "УДАРу" інкримінують захоплення державних будівель. При затриманні та пред’явленні звинувачень в якості понятих міліція " запросила" двох осіб без паспортів, які мали лише довідки про звільнення з місць позбавлення волі. Очевидно, що влада не змогла знайти нікого іншого, крім колишніх зеків", – цитує прес-служба слова народного депутата від "УДАРу" Сергія Капліна.

Як повідомлялося, 25 січня під стінами Полтавської облдержадміністрації відбувся мітинг, в якому взяли участь близько 1 тис. прихильників євроінтеграції. Присутні вимагали відставки голови Полтавської ОДА Олександра Удовиченка, а також його виходу з Партії регіонів. Після переговорів, які не принесли результату, люди зайшли в будівлю і розташувалися в сесійній залі. Влада і правоохоронці їм не перешкоджали, зіткнень і бійок не було.

Related Post

Разом з тим протестувальники розбили скло на першому поверсі, а також створили барикади з мішків, наповнених снігом, біля фасаду будівлі.

Пізніше Київський райсуд Полтави задовольнив позовну заяву прокуратури області про усунення перешкод в користуванні приміщенням Полтавської обласної ради.

У понеділок "УДАР" повідомив, що П. Ворона був затриманий.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment