fbpx
Політика

11 лютого В. Рибак зустрінеться з Х’ю Бейлі

Завтра В.Рибак зустрінеться з Президентом Парламентської асамблеї НАТО.

Завтра, 12 лютого, Голова Верховної Ради України В.В.Рибак зустрінеться з Президентом Парламентської асамблеї НАТО Х.Бейлі. Про це УНН повідомили у прес-службі ВРУ.

"Зустріч Голови Верховної Ради України В.В.Рибака з Президентом Парламентської асамблеї НАТО Х.Бейлі (вул. М. Грушевського, 5, Зала нарад, вхід через 9-й під’їзд). Передбачена протокольна фото- та відеозйомка", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНН, Співголова Міжпарламентської ради – Голова Парламентської асамблеї НАТО Х’ю Бейлі відзначив, що НАТО закликало Президента України Віктора Януковича і владу провести розслідування цих подій і притягнути до відповідальності тих, хто порушив базові принципи свободи зібрання і свободи слова. Про це він сказав під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО.

"Ми закликаємо Президента і владу провести розслідування цих подій і притягнути до відповідальності тих, хто порушив базові принципи свободи зібрання і свободи слова", – зазначив він.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Співголова Міжпарламентської ради також зазначив, що застосування сили і утиск мирних демонстрантів у розв’язанні цієї кризи є абсолютно неприйнятним.

"Останні драматичні події в Україні глибоко схвилювали нас усіх. Через понад двадцять років з часу здобуття незалежності український народ все ще обирає своє майбутнє. На жаль, цей процес є болісним, інколи навіть з насильством. Я не хотів би закликати вас до вибору між Сходом чи Заходом, а скоріше до вибору між минулим і майбутнім", – наголосив він.

Х.Бейлі також зазначив, що український народ, його представники з різних політичних партій, а також влада чітко сказали, що майбутнє України в Європі.

Голова Парламентської асамблеї НАТО відзначив, що європейська спільнота готова підтримати будь-яких лідерів, які готові повести український народ до кращого майбутнього.

"Ми в Асамблеї віримо в діалог, тому що відсутність діалогу призводить до конфронтації, навіть до ворожнечі, посилює політичну поляризацію і розкол у суспільстві. Відсутність діалогу є головним фактором, який лежить сьогодні в основі кризи в Україні", – наголосив Х.Бейлі.

Читайте також:  Чому Ватикан ігнорує доктрину про «священну війну» РПЦ та Кремля?

Як відомо, в Києві та інших містах України тривають акції громадських активістів та опозиції під загальною назвою Євромайдан, котрі були спровоковані рішенням уряду про призупинення євроінтеграції від 21 листопада 2013 року.

Після того, як в ніч з 29 на 30 листопада бійці спецзагону міліції “Беркут” жорстоко розігнали мирну акцію протесту на майдані Незалежності, громадянські акції Євромайдану переросли в політичний протест, який призвів до суспільно-політичної кризи.

Додамо також, сьогодні міністр закордонних справ Швеції К.Більдт відзначив, що особливого поступу у політичному діалозі в Україні не відбулося, а якщо ще будуть випадки насильства, то обов’язково будуть наслідки.

  Джерело: УНН

Читайте також: