fbpx
Економіка

Вимоги до оформлення Декларації

  Декларацію платник податків може надати самостійно, вповноважити іншу особу (п. 179.5 Податкового кодексу України (ПКУ)) або надати за допомогою Інтернету. Разом із декларацією подаються відповідні додатки, що заповнюються лише за наявності доходів (витрат), розрахунок яких вони містять. Про подання додатку проставляється позначка на останній сторінці Декларації.

 Всі розділи Декларації заповнюються, якщо будь-який рядок в Декларації або у її додатку не заповнюються через відсутність операцій, його обов’язково прокреслюють (окрім випадків, визначених формою Декларації).

 Показники в розділах ІІ – VІІІ Декларації та додатках до неї зазначають у гривнях із копійками. В Декларації не допускається виправлень, помарок, виправлень, закреслень.

 Фізичним особам підприємцям слід заповнювати Декларацію орієнтуючись на дані в Книзі обліку доходів і витрат для визначення суми загального річного оподатковуваного доходу, відповідно пп. «а» п. 176.1 ПКУ та належних підтверджуючих документів.

 Якщо платник вважає, що форма Декларації, всупереч нормам ПКУ, збільшує або зменшує його податкові зобов’язання, він має право в довільній формі оформити додаток до Декларації, розрахувавши в ньому податкові зобов’язання згідно із нормами ПКУ та пояснивши свої мотиви. В такому випадку в кінці Декларації ставиться відповідна позначка 9 п. 46.4 ПКУ).

  За матеріалами: ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: