fbpx
Політика

ПР закликала ГПУ придивитися до Самооборони Майдану

 Партія регіонів звернулася до Генеральної прокуратури України з вимогою дати правову оцінку незаконним діями лідерів опозиції, які, як стверджують у політичній силі, приступили до створення непередбачених законом воєнізованих формувань. Зокрема, як пояснили в Партії регіонів, йдеться про заяву лідерів Штабу національного опору, які публічно повідомили про бажання поширити досвід загонів самооборони Майдану на всю країну.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

  «Керувати процесом «самооборонізаціі» всієї України доручено коменданту Майдану, відомому радикалу від опозиції Парубію», – йдеться в повідомленні Партії регіонів.

 У партії зазначають, що ситуація в Україні все більше схожа на Лівію, де кожен з «борців з диктатурою» намагався обзавестися загоном озброєних прихильників.

 «ПАРТІЯ РЕГІОНІВ вважає своїм обов’язком застерегти майданних вождів, що явно загралися «у війну», від протиправних дій, нагадати їм про передбачену в таких випадках кримінальну відповідальність (ст. 260 Кримінального кодексу України). Упевнені в тому, що міжнародна громадськість також дасть свою оцінку подібним мілітаристським ініціативам опозиції, спробує з’ясувати у своїх «підопічних», наскільки подібні починання відповідають «миротворчим» заявам опозиції, озвученими в ході Мюнхенської конференції з безпеки», – йдеться повідомленні.

Читайте також: